ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкер

КАТАЛОГ ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкер
КАТАЛОГ ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкерКАТАЛОГ ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкерКАТАЛОГ ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкерКАТАЛОГ ФУГИРАЩА ПАСТА ЦЕРЕЗИТ СЕ40 2кг клинкер
Среднo: 5 (1 глас)
Стара цена:13,00лв.
10,70лв.
 / 
бр.

Фугираща паста Ceresit CE 40 2кг.

Клинкер

Област на приложение:

Фугиращите смеси Ceresit CE40 с технологията Silca Activeса особено подходящи за фугиране на порцеланови, но също и на керамични плочи, естествен камък, стъкло-керамика и мламор /неподатлив на обезцветяване/.

Повишената устойчивост на надраскване и пукнатини гарантира дълготрайност на фугите, а в комбинацията с формулата Trio Protection те са ефективно предпазени от мухъл и плесени.

Благодарение на аква статичният ефект, водата не може да прониква в структурата на фугите, който прави фугиращата смес подходяща за влажни помещения като бани, къпални места, а също и кухни.

СЕ 40 е гъвкава фугираща  смес и поради това е подходяща за приложение върху деформируеми/критични основи: балкони, тераси, подово отопление, ПДЧ и други. Разширителните фуги и тези по ъглите на стени и подове и санитарни съоръжения трябва да се запълват със санитарен силикон Ceresit CS25.

Подготовка на основата:

Ръбовете на плочите трябва да бъдат почистени от прах. Фугирането трябва да започне след като лепилото за плочки е достатъчно здраво и сухо.

Приложение:

СЕ 40 трябва да се изсипе в предварително премерено количество чиста вода и да се разбърка до получавене на хомогенна маса без бучки. Не използвайте инструменти, по които има ръжда. Нанесете фугиращата смес със специална маламашка. След първоначалното изсъхване, излишният материал трябва да се отстрани с чиста, навлажнена гъба.

Внимание:

Нанасянето трябва да стане при сухи условия и температура на въздуха от +5оС до +25оС. Токущо положената фуга на открито трябва се предпазва от дъжд, роса и темпуратури под +5оС, докато фугата не е окончателно изсъхнала и втвърдена. Фугата постига пълните си хидрофобни свойства 5 дни след нанасянето.

Прекаленото количество вода, използвано при разбъркване, може да ричини пукнатини и да намали издръжливостта на фугата. Всяка навлажнена основа, неточно дозиране на вода и хетерогенни условия на съхнене могат да причинят обезцветяване. За да избегнете различия в цвета, използвайте продукти от една партида.

Безопасност на продукта:

С намалено съдържание на хромат. Съдържа цимент. Образува силна алкална реакция с влага, затова очите и кожата трябва да са защитени. При контакт да се измие обилно с вода. При контакт с очите да се потърси медицинска помощ.

Технически данни:

Съотношение на смесване – 0.56 л. вода за 2кг.

Време на работа с готовия разтвор – до 2 часа.

Отгоре може да се стъпва  - след 24 часа.

Температурна устойчивост  - от -30оС до +70оС.

Разходна норма:

    размер на плочата     /см./

    ширина на фугата   /мм./

   количество СЕ 40   /кг./м2/

5 х 5

3

0.8

30 х 30

4

0.3

 

Срок на съхранение:

До 24 месеца от датата на производство на хладно и проветриво място в оригинална опаковка.

Опаковка:2кг.

Кат.№: 514000857
Тегло: 2 кг
Производител: Ceresit / Церезит

Продукти в промоция от 18-ти юни до 24-ти юни 2018г